Тя е основен инструмент за постигане на щастие.  Можем да

...
Тя е основен инструмент за постигане на щастие.  Можем да
Коментари Харесай

Силата на мисълта разбива на пух и прах ограничeнията

Тя е главен инструмент за реализиране на благополучие.  Можем да я използваме, с цел да се освободим от разбиранията, които ни пречат в живота, и да се докоснем до неизчерпаемия си източник на наслада, обич, творчество и всичко, за което сърцето ни откровено копнее.

Той е изпълнен с голям заряд от креативна сила, която е основа на всичко.

Всеки път, щом обърнем внимание на нещо, тази сила вибрира в нас, уголемява се, като че ли оживява и зарежда обекта на вниманието ни. Според този материал силата на мисълта е това, което използваме доста постоянно неумишлено, с цел да фокусираме вниманието си и да градим всичко в живота си. Само по себе си съзнанието не основава богатство, само че е проводник на креативната сила на изобилието, любовта и всичко, което желаем.

Как да използваме тази мощ?

Творческият развой стартира с една-едничка мисъл. Например желаете да имате пухкаво бяло коте. Идеята се оформя в съзнанието ви, харесва ви чувството, когато видите това очарователно творение. Идеята или мисълта е като шаблон за отливане.

Тъй като се чувствате добре, мисълта ви постоянно се връща към това чувство и подава сила на визията ви за съответното нещо (в нашия образец – котето). Силата на мисълта концентрира вниманието ви и насочва силата, тъй че да запълни калъпа, като по този метод концепцията ви става все по-осезаема.

Ако това продължи, визията ви ще събере толкоз доста сила, че пухкавото бяло коте ще се появи като проявяване в царството на чистата сила и физически ще стартира да си проправя път към вас.

Това е занимателната част, що се отнася до позитивните случки.

От другата страна на креативния развой също неумишлено използваме качествата на мозъка си за неща, които не желаем и от които се опасяваме. Отново насочваме вниманието си, предизвиквайки тъкмо това, което не желаеме. Ако има нещо, което ви тревожи и непрестанно мислите за него, по този метод вие непосредствено го призовавате да се случи.

Така че, в случай че желаете да намалите отрицателните прояви в живота си, обърнете внимание кое е това негативно нещо, върху което насочвате силата си и ви носи отрицателни страсти. Щом забележите, че това се случва, не се съпротивлявайте на възприятията си, само че и не потъвайте в тях; позволете им да се проявят.

Когато сте наясно с тях и ги приемате, без възмущение, негативните чувства ще започнат  да се разсейват и скоро ще изчезнат от единствено себе си.

Въображението

Целият този развой на показване на пухкаво котенце, който дадох за образец нагоре, в действителност е умишлено потребление на въображението, което е прелестно умеене на човешкия мозък. Можете да имате всичко, което сте в положение да си визиите. Царството на въображението е доста повече от един приказен свят. Това е изцяло осезаемо равнище на битие, от което произлиза всичко в живота.

Когато си представяме нещо, в действителност използваме „ вътрешните си очи ”, с цел да разгледаме многото благоприятни условия, които са разполагаем за нас. Всичко, което можем да си представим, към този момент съществува в своята енергийна форма някъде. За да се реализира това, което желаем, просто би трябвало да използваме силата на мисълта, с която да „ подхраним ” концепцията с позитивно внимание, а не да я скапваме, мислейки нещо неприятно.

Убежденията са единствено мисли

Дори и благополучието да е повече от налично за нас, имаме си пазач (негово величество Съзнанието), който взема решение какво и по какъв начин ще изживеем. Това, което отваря или затваря вратата пред щастието ни, е съзнанието и убежденията.

Положителните мисли разтварят портите на благополучието за нас, а негативните имат противоположния резултат. Можете незабавно да разберете какво се случва в живота ви съгласно метода, по който се чувствате.

Въпреки че наподобява да имат доста огромна мощ, отрицателните убеждения са единствено мисли, на които би трябвало да придадем ново значение, тъй че да поемат облика на действителността. Те наподобяват по-големи единствено тъй като са занимавали съзнанието ни толкоз доста пъти, че са събрали повече сила от другите мисли. Хранили сме ги поредно с силата на вниманието ни.

Тогава, откакто сходното притегля сходно, тези мисли са като магнит за други такива. Ако не се управляват, те стават от ден на ден и по-големи, преминавайки от царството на чистата сила към проявяване в действителността. Това е, когато неумишлено използваме силата на мисълта, с цел да създадем единствено изпълняващо се негативно предсказание.

Ето по този начин една мисъл се трансформира в разбиране или очакване. На този стадий можете да кажете: „ Причината, заради която имам вяра в това, е, тъй като то просто е истина. ” Но в действителност вие вярвате в това, тъй като толкоз доста пъти сте мислили за него, че вселенската сила се е намесила, с цел да запълни калъпа за вас и това да се трансформира в личната ви действителност. В последна сметка убежденията са единствено мисли и с избрани старания можем да ги променим, като с това се трансформира и животът ни.

Убежденията лимитират или усилват щастието ни

Преживяванията, които дефинираме като обилие, обич и въобще всички хубави неща, в действителност са едни и същи в същността си: енергиен източник. Той постоянно е наличен за нас, само че единственото нещо, което ни пречи да се докоснем до него, е съпротивата, изразена под формата на отрицателни убеждения.

Можем да се освободим от тях посредством силата на мисълта и тогава изобилието, насладата и любовта ще се се появят в живота ни.

Инфо: http://megavselena.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР